headers-electro

Elektrotechniek

Geschiedenis

In 1752 legde de Amerikaanse wetenschapper en politicus Benjamin Franklin als eerste de link tussen bliksem en elektriciteit. De bliksem was in die periode de enige krachtige vorm van elektriciteit. Helaas slaagde hij er niet in deze vorm van elektriciteit te controleren.

Hoewel in het begin de opgewekte stroom werd gebruikt voor booglampen (ontlading over twee houtskoolpolen) duurde het nog geruime tijd voordat de gloeilamp werd uitgevonden. In tegenstelling tot booglampen kon de gloeilamp wel in kleine ruimtes worden gebruikt, was schoon en gemakkelijk in gebruik. Aan de uitvinding van gloeilamp hangt vooral de naam van Thomas Alva Edison, hoewel hij niet de eerste was die de gloeilamp uitvond. Wel zorgde hij ervoor dat de gloeilamp uitgroeide tot een commercieel succes. Hiervoor leverde Edison voor zijn klanten een compleet elektriciteitsnetwerk, inclusief dynamo's, kabels en accessoires zoals fittingen, zekeringen en elektriciteitsmeting. In 1882 nam hij 's werelds eerste elektriciteitscentrale in bedrijf die 110V gelijkstroom leverde aan 59 klanten in Lower Manhatten.

Heden

Vanaf dat moment is elekticiteit niet meer uit onze samenleving weg te denken en hebben wij ons steeds meer omringd met elektrotechnische apparatuur en voorzieningen. Het vergt ervaring en vakmanschap om de installaties te ontwerpen, installeren en onderhouden die deze ontwikkeling mogelijk maken. Nusman Installatietechniek B.V. beschikt over deze kwaliteiten en wij helpen u graag om uw installaties te ontwerpen, installeren en onderhoudenn

Home Elektrotechniek