Noodverlichting

Noodverlichting zorgt dat iedereen een ruimte veilig kan verlaten, ook als de normale verlichting uitvalt. Nusman installatietechniek B.V. stelt de veiligheid van u en de mensen in uw pand voorop. Wij adviseren u graag over welke vorm van noodverlichting voor u geschikt of zelfs verplicht is. Ook ontwerpen wij hiervoor het lichtplan en verzorgen wij de aanleg van de (nood)verlichting. Conform de wet- en regelgeving moet noodverlichting regelmatig gecontroleerd en vervangen worden. Dit onderhoud verzorgen wij ook voor u.

Soorten noodverlichting

Niet ieder pand is gelijk in bouw en functie. Daarom zijn er verschillende soorten noodverlichting. Wij adviseren u graag over de voor u meest geschikte verlichtingssoort. 

1. Vluchtrouteverlichting

Het doel van vluchtrouteverlichting is het mogelijk maken voor mensen om een ruimte veilig te verlaten. De verlichting zorgt voor voldoende zichtbaarheid van en vluchtrouteaanduiding  op vluchtroutes en andere specifieke plaatsen. Daarnaast zorgt deze vorm van noodverlichting ervoor dat brandbestrijdingsmiddelen en veiligheidsapparatuur gemakkelijk kunnen worden gevonden en dus gebruikt.

2. Anti-paniekverlichting

Het doel van anti-paniekverlichting is de kans op paniek verkleinen en veilige verplaatsing van de aanwezigen naar de vluchtroutes mogelijk maken. Ook bij deze vorm van verlichting gaat het om het voldoende zichtbaar maken en aanduiden van vluchtroutes.  De lichtstroom van de anti-paniekverlichting moet in het algemeen neerwaarts gericht zijn en moet voldoende zijn om obstakels tot een hoogte van twee meter te verlichten.

3. Verlichting voor werkplekken met verhoogd risico

Sommige werkplekken hebben een verhoogd risico op een (bedrijfs)ongeval. Vaak gaat dit om plekken waar personen zich bezighouden met een mogelijk gevaarlijke activiteit of zich in een gevaarlijke situatie bevinden. Verlichting kan het risico op een ongeval dan drastisch verlagen.

 

Onze referenties


TITEL

Tijdens een keuring door de gemeente bleek dat het nodig was om de brandvoorziening te verbeteren. Nusman heeft dat toen uitvoerig aangepakt. Ze hebben het hele comp..

Jan Benninga | VVE De Brinken | Haren