headers-ons

Watertoren Groningen gerenoveerd

Onlangs heeft Nusman Installatietechniek de renovatie van de watertoren te Groningen opgeleverd en op 14 mei vond de officiële opening plaats. Een uniek pand en een aanwinst voor de stad Groningen. De locatie gaat in de toekomst verder onder de naam: De Bovenkamer van Groningen.

 plafond watertoren

Het gebouw stond dertig jaar leeg en is vanaf nu te huren door bedrijven en particulieren voor het organiseren van evenementen. De grootste uitdaging voor dit in bouwteam uitgevoerde project was om de authentieke elementen zoveel mogelijk in tact te houden. Het basin, waar tot in de jaren zeventig een miljoen liter water is opgeslagen, is opgesplitst in twee verdiepingen. Boven is een ruimte met bar en daaronder een ronde congreszaal met trapsgewijze zitplaatsen. Nusman Installatietechniek heeft alle electrotechnische en beveiliging installaties gerealiseerd en de W technische installaties in samenwerking met Installatiebedrijf Groenewoud uitgevoerd.

watertoren aanzicht-1watertoren aanzichtwatertoren trapwatertoren trap1watertoren zolderwatertoren zolder1watertoren namenbord

Zie ook bijgaande video.

 http://www.youtube.com/watch?v=0casGgn1g3E

Home Over ons Nieuws Watertoren Groningen gerenoveerd