headers-inspectie

Brandrisicoscan

D200-9760Nusman Installatietechniek B.V. is een specialist in brandveiligheid. Niet alleen het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een brandmeldinstallatie behoort tot onze werkzaamheden, maar ook het uitvoeren van een zogenaamde brandrisicoscan.

 

 

Waarom een brandrisicoscan?

Deze scan hebben wij ontwikkeld naar aanleiding van de vraag van verzekeringsmaatschappijen. Zij willen er vaak zeker van zijn dat er geen verhoogd brandrisico is door de elektrotechnische installatie. Daarom vraagt de verzekeringsmaatschappij vaak een NEN1010- of een NEN3140-inspectie. Dit is echter veel meer omvattend dan alleen het in kaart brengen van eventuele brandrisico's. Onze brandrisicoscan daarentegen is alleen gericht op de brandrisico's in de technische installaties in het gebouw.

 

IR 0155Thermografische inspectie

Een belangrijk onderdeel van onze brandrisicoscan is het uitvoeren van een zogenaamde thermografisch inspectie. Dit is een inspecties die bijvoorbeeld warmteplekken, overbelaste eindgroepen en slechte verbindingen in kaart brengen. Voor verzekeraars wordt deze kennis steeds belangrijker. Wij voeren de thermografische inspectie uit met infraroodcamera's. Deze camera maakt warmtebeelden en bepaalt nauwkeurig de temperatuurverdeling in uw installatie(s). De te warme of hete plekken en dus mogelijke brandrisico's worden daarmee direct zichtbaar.

 

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze brandrisicoscan? Neemt u dan contact met ons op!