headers-electro

Domotica

homeparticulierDomotica is de laatste jaren erg in opkomst. Maar wat is domotica? Hoe wordt het toegepast? En wat kan Nusman Installatietechniek B.V. voor u betekenen op dit gebied? U leest het hieronder.

Wat is domotica?

Domotica staat voor een zeer diverse aanpak om woningen of kantooromgevingen comfortabeler te maken met behulp van allerlei technieken. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • het op afstand bedienen van audio- en videoapparatuur
  • beveiliging
  • koeling / verwarming
  • enzovoorts

 (Bijna) onbeperkte mogelijkheden

De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Dit mede door de explosieve ontwikkeling van IP-oplossingen en Apps op telefoons en tablets. Door het koppelen van systemen kan een enorme meerwaarde worden gerealiseerd.
Bijvoorbeeld: met uw beveiligingsinstallatie schakelt u uw beveiliging aan en uit, maar ook bedient u uw zonwering, de verlichting en de verwarming. En dat is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Domotica is gemakkelijk en vervult uw wensen.

Domotica in de zorg

Domotica is meer dan luxe. Zo kan domotica eraan bijdragen dat (hulpbehoevende) mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Het vergroot hun leefcomfort en veiligheid door de koppeling met bijvoorbeeld een alarmsysteem of deurbewaking. Domotica is simpel en doeltreffend.

Domotica en energiebesparing

Met domotica kunt u ook energie en dus kosten besparen. Bijvoorbeeld door ventilatie en verwarming te koppelen, zodat u niet stookt in ruimten waar ramen openstaan. Verlichting kan met aanwezigheidssignalering geschakeld worden, waardoor deze niet onnodig blijft branden. En uiteraard door maximaal gebruik te maken van nachtstroom voor huishoudelijke apparaten als vaatwassers en wasdrogers.

Nusman Installatietechniek B.V. en domotica

Wij adviseren u graag bij het kiezen van de voor u meest geschikte domoticaoplossing(en). En natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor de aanleg en het onderhoud van uw domoticainstallatie. Interesse? Neem voor meer informatie contact met ons op.